SDC'12 2 laat onnodig 2 punten liggen!

Toegevoegd op 12 maart 2019 om 11:52 door Raymond Aveskamp
Whatsapp Facebook Twitter


SDC'12 2 laat onnodig 2 punten liggen!

In Hengelo moesten we op sportpark De Bijenkorf aantreden tegen Tubantia 2 dat iets lager dan ons staat op de ranglijst. Thuis wonnen we fortuinlijk in een doelpuntrijke wedstrijd met 4 - 3 in de slotminuut, vandaag wederom veel goals. Aanvoerder Martijn was ziek geweest en begon op de bank, en van 1 kwam Mart meespelen. 

Wind en regen waren hoofdrol spelers op dit toneel, maar de kunstgrasmat was prima bespeelbaar. Al snel bleek dat bij SDC de vorm van de dag ontbrak en Tubantia had het heft in handen in de openingsfase. Net toen we beter in de wedstrijd kwamen speelde Daan een terugspeelbal op Bas te kort terug en kon de aanvaller de bal zo onderscheppen en binnenschieten, 1 - 0. Hierna gingen we wel iets beter spelen, zonder te overtuigen, wel meer balbezit, maar zonder grote kansen. We wisten dat we kort moesten zitten, maar gaven Tubantia teveel ruimte om te voetballen. Enkele kansen waren het gevolg en eindelijk dan de gelijkmaker. Na een goede aanval over rechts werd de bal goed voorgegeven door Stijn Haafkes en Mart kon bij de 2e paal binnenschieten 1 - 1. De wedstrijd golfde op en neer en was volledig in evenwicht. Het spel van SDC was stroperig en we kwamen moeilijk bij de goal van de thuisploeg. En opeens weer een fout bij ons. Een lange bal werd verkeerd ingeschat door Japie en kwam bij de buitenspeler terecht die kon doorlopen en binnenschieten, 2 - 1. Liepen we weer achter de feiten aan. Dit werd een zware dobber, gezien het weet, maar zeker gezien het spel. We moesten in de rust maar even discussiëren. Maar daar was plot Mart. Vanaf de middellijn met een goede actie en van verre afstand schoot hij onhoudbaar voor de keeper in de uiterste hoek, 2 - 2. Dat was een meevaller. Nu moesten we het maar anders neerzetten na rust en er over heen walsen.

Na de pauze waren Stijn B en Japie vervangen door Martijn en Teun. SDC was nu wel dominanter, zonder echt goed te spelen. Tubantia kwam er vaak gevaarlijk uit, maar we verdedigden aardig. Toch kwam de thuisploeg 1 keer alleen voor keeper maar Bas redde goed. Nu wel weer enkele mogelijkheden voor SDC maar de scherpte ontbrak vandaag. Ja! Daar was hij dan toch. De 3 - 2. Een vlijmscherpe aanval over links werd goed terug gelegd en de inlopende Gootie haalde hard uit en zette SDC op voorsprong. Dit mochten we niet meer weg geven. Maar de stand was nog niet op papier gezet en hij lag er alweer in. Vanaf de aftrap kwam de bal op rechts, blijkbaar met de kont verwerkt en zomaar ineens in de verre hoek geschoten, 3 - 3.  Konden we weer opnieuw beginnen. De ruimtes werden grote en er kwamen meer kansen over en weer. Joost was inmiddels in het veld gekomen voor Daan. We deden er alles aan om nog de volle buit te pakken, maar het was niet genoeg vandaag. Uiteindelijk een terechte puntendeling, maar er had natuurlijk meer ingezeten. Want we geven de goals wederom te gemakkelijk weg. Maar als je niet de vorm van de dag hebt en zo'n zwakke wedstrijd toch niet verliest moet je tevreden zijn met een punt, zeker ook gezien het feit dat de concurrentie ook veel punten laat liggen.

Zondag de altijd lastige wedstrijd tegen Stevo 3. Het eerste duel werd nog met 1 - 0 verloren. Aanvang 10.45 uur te Denekamp.

 

Tubantia 2 - SDC'12 2   3 - 3 (2 - 2).

10' min. 1 - 0

30' min. 1 - 0 Mart Blokhuis  assist Stijn Haafkes

36' min. 2 - 1

40' min. 2 - 2 Mart Blokhuis

-------------------------------------------------------------

76' min. 2 - 3 Martijn Gortermaker

77' min. 3 - 3

 

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs