SDC'12 2 wint met ruime cijfers van Achilles '12!

Toegevoegd op 13 mei 2019 om 19:58 door Raymond Aveskamp
Whatsapp Facebook Twitter


SDC'12 2 wint met ruime cijfers van Achilles '12!

Een zware wedstrijd stond er voor de boeg. In Hengelo moesten we het opnemen tegen de kampioen van vorig jaar, Achilles '12 3  (omdat hun 2e degradeerde uit de 1e klasse zijn de teams in dezelfde klasse gebleven). De heenwedstrijd werd in Denekamp met 2 - 2 gelijkgespeeld en Achilles deed lang mee om de bovenste plaatsen en stond nu 6 punten achter de koploper.

SDC had een gehavend team, want Teun was nog steeds geblesseerd, Guus had een longontsteking en Max moest bij 1 meespelen. Daarom was Jarrin Albers van A1 erbij om de selectie aan te vullen.

Het strijdplan was gemaakt de details werden doorgesproken en de boys waren er klaar voor. Maar binnen een minuut was dar al de 1 - 0. Apathisch verdedigen van de koploper werd meteen afgestraft en de bal werd hard onderkant lat binnengeschoten. Dat was een domper. Maar de ploeg uit Denekamp bleef rustig en raakte niet in paniek. Maar toch was het billenknijpen de eerste tien minuten. Want Achilles bepaalde de wedstrijd en SDC moest achteruit. Alle ballen werden hoog voor de goal gegooid, of het nu een corner was, een ingooi of een vrije bal. En alle ballen waren gevaarlijk door hun lengte en kopkracht. Maar gelukkig bleef de teller op 1 staan en langzaam nam het offensief van de thuisploeg af. SDC kwam beter in de wedstrijd en hield de bal nu langer in de ploeg. Ook wij hadden goede koppers achterin staan en de formatie achterin bleek achteraf goed gekozen. Zonder echt kansen te krijgen kwam SDC steeds meer op de helft van Achilles te spelen en dicteerden we de wedstrijd nu. En ineens was daar ook de gelijkmaker, want een goede steekpass van Nicky werd prima uit de draai door Bas binnengeschoten, 1 -1. Het laatste kwartier was dan ook voor SDC en Achilles had het nu lastig. Maickel had de 1 - 2 op de schoen, maar de keeper lag in de weg. Ook Japie kon de voorsprong op het bord zetten, maar zijn goede loopactie kreeg geen goed gevolg want hij schoot langs de verkeerde kant van de paal. We gingen met een 1 - 1 stand rusten en daar konden beide partijen vrede mee hebben.

Geen wissels in de rust en vol vertrouwen begonnen we aan het tweede bedrijf. Want we wisten dat we alle wedstrijden bijna in de 2e helft hebben beslist. Omdat we fitter zijn en de tegenstander het geen negentig minuten vol houd om tegen ons druk te zetten. Het temp[o werd ook opgeschroefd en Achilles kon het niet meer belopen. En in de 52' minuut was het al raak. Vanuit een corner kon Stijn H in tweede instantie de 1 - 2 binnentikken. Dat was een bevrijding. En nu doordrukken! En dat gebeurde want kans op kans werd er nu gecreëerd en achilles had moeite met onze lopende mensen. En Mart gooide in de 60' minuut de wedstrijd op slot. Na een goede aanval over meerdere schijven kwam de bal bij Mart terecht en met een droge schuiver zette hij de keeper op het verkeerde been, 1 - 3. Inmiddels waren Harris, Daan en Jarrin in het veld gekomen voor Nicky, Ruben en Maickel. Nog meer frisse krachten om de uitslag nog iets meer glans te geven. In de 69'minuut was het weer raak! Op aangeven van Ruben kwam Bas goed voor zijn man en met de buitenkant van de schoen schoot hij de 1 - 4 binnen. Daan bekroonde zijn inval beurt met een fraaie goal, met zijn geweldige linker schoot hij verwoestend in de linker bovenhoek en zette de eindstand van 1 - 5 op het scorebord. Een fantastisch resultaat tegen een goede geslepen ploeg. Met nog twee wedstrijden te gaan komt het wel heel dichtbij. 

Weer een concurrent dat wegvalt want WVV '34 dat op 3 punten stond verliest van TVC en zo blijft alleen ATC '65 nog over, dat zijn wedstrijd weer ruim won. Volgende week speelt ATC tegen WVV en dat is een zware pot. Wij krijgen MVV'29 op bezoek dat nog strijdt tegen nacompetitievoetbal. Maar de heenwedstrijd ging daar met 4 - 2 verloren dus alle ingrediënten voor een scherpe en attente wedstrijd, want we willen natuurlijk revanche op die blamage.

En bij winst kunnen we zomaar...….

 

Achilles '12  3 - SDC '12  2   1 - 5 (1 - 1)

01' min.  1 - 0 

26' min. 1 - 1 Bas Morsink m assist Nicky Nolten

-----------------------------------------------------------

52' min. 1 - 2 Stijn H.  assist Nicky Nolten

60' min. 1 - 3 Mart blokhuis  assist Martijn Gortermaker

69' min. 1 - 4 Bas Morsink  assist Ruben Tijhuis

89' min. 1 - 5 Daan Aveskamp

 

Opstelling SDC'12 2: 

Maarten, Stijn H, Bram, Stijn B, Japie,

Ruben (Jarrin), Martijn, Mart,

Nicky (Harris), Maickel (Daan), Bas.

 

 

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs